Wie ik ben

Divelop, dat ben ik: Jacqueline van Zuiden. Ik ben een ervaren loopbaanadviseur, coach, trainer en supervisor voor coaches in opleiding. Je hebt aan mij een betrokken, creatieve en pragmatische professional. Ik denk in mogelijkheden en laat me graag verrassen door wie en wat ik in mijn leven en mijn werk tegenkom. Mijn talent is: prikkelen, verhelderen, doortasten en enthousiasmeren. Dat doe ik met gezond verstand, humor en de ervaring die ik in mijn bagage heb. Met veel plezier combineer ik Divelop, mijn eigen bedrijf, met een baan als loopbaan- en HRM-adviseur.

Visie

Iedereen die je ontmoet en alles wat je meemaakt in je leven is van waarde. Je hebt niet altijd invloed op wat je overkomt, wél op hoe je ermee omgaat, de betekenis die je eraan geeft en de lessen die je daaruit trekt —dat is wat ik heb geleerd en graag doorgeef.
Ieder mens heeft een verhaal. Jouw verhaal laat zien waar je vandaan komt, waar je nu staat en wat je verwacht van de toekomst. Stilstaan bij jouw verhaal geeft ruimte. Ruimte om te ontdekken wat je natuurlijke drijfveren, talenten en verlangens zijn. Datgene waarmee jij je verder kunt ontplooien, wat jou zin geeft, zodat jij gaat stralen -daar word ik blij van.
Van nature ben ik nieuwsgierig naar de rode draad in ieders leven en loopbaan. Wat maakt dat je doet zoals je doet, welke keuzes maak je –bewust of onbewust– en welke weerstand heb je te overwinnen? Waar wil je naartoe, wat heb je daarvoor nodig? Daarover ga ik graag met je in gesprek. Samen te komen tot inzicht en concrete stappen voor jouw verdere ontwikkeling —daarin ligt voor mij de uitdaging.

Achtergrond

Mijn achtergrond en werkervaring ligt grotendeels in de gezondheidszorg. Ik ben mijn loopbaan gestart als leerling-verpleegkundige in een perifeer ziekenhuis. Vervolgens heb ik de overstap gemaakt naar een Universitair Medisch Centrum, waar ik jarenlang als verpleegkundige en teamleider heb gewerkt.
Langzamerhand begon het te kriebelen: ik wilde op een andere manier met mensen werken. Een loopbaanonderzoek gaf inzicht en duidelijkheid. Ik werd me bewust van waar ik energie van krijg, wat mijn kwaliteiten en valkuilen zijn, mijn talenten en verlangens, en hoe ik me verder wilde ontwikkelen. Kortom, ik kreeg antwoord op de vragen: wie ben ik, wat wil ik, welke keuzes maak ik, en hoe bereik ik wat ik wil. Mijn conclusie was: ik wil mensen prikkelen zichzelf te ontwikkelen. Ik koos voor het boeiende vak van loopbaancoach.

Na het afronden van een post-hbo opleiding tot loopbaanadviseur in 2001, kon ik direct aan de slag als loopbaan- en HRM-adviseur. Sinds 2009 combineer ik deze baan met Divelop. De afgelopen jaren heb ik niet stilgezeten. Ik heb me verder ontwikkeld door het volgen van diverse opleidingen en trainingen -onder andere- op het gebied van NLP, Transactionele Analyse en Systemisch werk. Ik volg de ontwikkelingen op mijn vakgebied op de voet. Zo vind ik steeds nieuwe inzichten en instrumenten waarmee ik mijn klanten en collega’s vooruit kan helpen.

Een uitgebreid overzicht van waar ik heb gewerkt en geleerd, vind je op LinkedIn. Ik deel mijn inspiratiebronnen ook op Twitter, via mijn blog en op deze pagina.

Comments are closed.