Een Lintje voor Talenten

Een Lintje voor jouwTalenten

Vandaag is het Koninginnedag, een dag waarop het naast water ook lintjes regent. Erkenning en waardering voor uitzonderlijke prestaties. Een bijzonder moment voor de ontvanger, even in de schijnwerpers, trots op je verdiensten aan de maatschappij.

Ik vraag me af of we niet allemaal een lintje verdienen, voor dat wat we dagelijks doen. Voor die dingen die we van nature doen en zelf heel gewoon vinden. Het gaat je gemakkelijk af, bijna vanzelf.  Je besteedt er weinig aandacht aan. En als je er waardering voor krijgt, dan hoor je het nauwelijks. Want wat is er nou zo bijzonder aan iets waar je weinig voor hoeft te doen?

Hoe zou het zijn als je je bewust wordt dat je hier te maken hebt met je eigen unieke talenten? Dat wat je goed kan, je energie en plezier geeft als vertrekpunt nemen. In tegenstelling tot je te richten op wat je niet kan en ‘moet’ ontwikkelen, en waar je weinig lol aan beleeft.

Wat zijn Talenten?

Volgens Van Dale is een Talent een ‘natuurlijke begaafdheid, bekwaamheid of aanleg’. Iedereen heeft ze! Talenten zijn de basis om met plezier en passie te leven en te werken. Het zijn je natuurlijke krachtbronnen, om te groeien en tot bloei te komen. Daarvoor hebben die talenten wel aandacht en liefdevolle verzorging nodig.

Het (her) ontdekken van je natuurlijke talenten kan je meer geluk opleveren, je voelt je tevredener.  En bent beter in staat om keuzes te maken in werk en leven.

3 Tips om je Talenten te ontdekken

  1. Reserveer de komende week eens dagelijks 1 minuut om op te schrijven waar je plezier aan beleeft, wat je energie geeft, welke activiteiten je gemakkelijk af gaan.
  2. Vraag aan tenminste 3 mensen welke 3 Talenten zij in je waarderen.
  3. Maak de balans op: maak een lijst met alle talenten die je de afgelopen week ontdekt hebt. Een mooie start! Kies hieruit die talenten die jij het allerleukste van jezelf vindt. En waar je meer mee wilt doen. Wat betekent dit voor je? Komen deze talenten voldoende tot hun recht in je dagelijkse leven en werk? Wat kun je doen om ze meer tot hun recht te laten komen?

Ik geef jouw talenten vandaag vast een Lintje, en jij?

Wil je hulp om je Talentenprofiel in kaart te brengen? Dat kan met Latent Talent ©

3 gedachten over “Een Lintje voor Talenten”

  1. Pingback: Divelop - 'Leren door dieren, ontdek je kracht'

  2. Pingback: Coaches Leren van Dieren « Dívelop

  3. Pingback: Tweets that mention Een Lintje voor Talenten « Dívelop -- Topsy.com

Reacties zijn gesloten.