In de Spiegel kun je jezelf zien

Het najaar is een seizoen om naar binnen te keren, een tijd om te reflecteren op dat wat geweest is en je af te vragen waar je naar op weg bent. Loslaten wat je niet meer nodig hebt en plannen te maken om vorm te geven aan dat wat je verlangt. Het doet me denken aan een ontmoeting met een bijzondere vrouw, haar verhaal wil ik hier graag met je delen.

Een paar jaar geleden kwam ik in contact met een kunstenares uit Kameroen; een trotse, eigenzinnige en kleurrijke vrouw. Een sterke vrouw met een aanstekelijke levenslust, die haar eigen weg kiest ongeacht wat een ander ervan vindt. Ze volgt haar verlangen vol overgave. Ze vertelde mij een prachtig verhaal over haar jeugd.
Diane groeide op in een groot en heel liefdevol gezin. Haar vader was arts en zeer filosofisch. “Als ik thuis kwam met een mooi schoolrapport, keek mijn vader ernaar, zei niets, en nam me mee naar de grote spiegel. Hij zei: kijk in de spiegel en zeg tegen jezelf ‘Ik ben mooi, ik ben trots op mezelf, dat heb ik goed gedaan’. En als ik boos was dan nam hij mij ook mee naar de spiegel. Hij zei: ‘kijk in de spiegel, ben je trots op jezelf? Is het ja, dan is het goed. Is het nee, dan moet je iets veranderen’. In de spiegel kun je jezelf zien, je essentie, zien dat je mooi bent. Dat heeft mijn vader me geleerd en dat doe ik nog steeds. De spiegel is mijn ‘rechter’, hierin zie ik wie ik ben en bepaal hoe ik mijn leven wil leven.”

Sindsdien kijk ik anders in de spiegel. Wat zie jij nu als je in de spiegel kijkt?

Diane Fea-Nitha, Ontwerpster/styliste, schilder, “reiziger”: ‘Als er aan de deur wordt geklopt  moet je altijd open doen, het is een boodschap voor je’

Dé Filé de Mode

Er was eens een hele mooie zwaan. De zwaan wist niet dat ze mooi was, want ze was opgegroeid als lelijk eendje. En hoe haar ook verteld werd dat ze een mooie zwaan was, lange tijd kon ze het niet geloven. Naar mate de jaren verstreken werd ze zich bewust van haar Zwaan-zijn, maar mooi vond ze zichzelf nog niet. Tot ze zichzelf op een dag ontmoette in de reflectie. Toen wist ze het opeens.
(30-09-2007 de Zwaan als metafoor voor ‘haar ware zelf’
, Jacqueline van Zuiden)

3 gedachten over “In de Spiegel kun je jezelf zien”

  1. Pingback: Tweets that mention In de Spiegel kun je jezelf zien « Dívelop -- Topsy.com

Reacties zijn gesloten.