Onderzoek je persoonlijke arbeidsmarkt.

Persoonlijke Arbeidsmarkt onderzoeken

Onderzoek je persoonlijke arbeidsmarkt, vind de baan en werkgever die bij jou past

Voordat je op zoek gaat naar een nieuwe baan is het raadzaam om stil te staan bij wat je concreet zoekt. Je zet eerst een aantal zaken op een rij om daarna een concreet beeld van jouw persoonlijke arbeidsmarkt te maken. Het helpt je doelgericht te solliciteren en vergroot je kans een baan te verwerven, waar je met plezier aan de slag kunt!

De eerste stap is bepalen af of je wel ‘arbeidsmarktklaar’ bent:

  • Zijn er emoties die aandacht vragen: frustraties, boosheid en verdriet
  • Wat heb je in huis: talenten, kwaliteiten, kennis, ervaring en vaardigheden
  • Waar sta je voor: drijfveren, waarden, wensen en verlangens
  • Wat is je zoekprofiel: taken, werkomgeving, soort organisatie, functie(s) en branches

Heb je dit op een rij, dan kun je nu concreet op zoek naar bedrijven en specifieke functies die bij jouw plaatje passen. Dat doe je door informatie te verzamelen, eropuit te gaan en je actief te oriënteren op de arbeidsmarkt. Met die informatie wordt je zoekprofiel concreet en breng je je persoonlijke arbeidsmarkt in kaart. Wil je meer lezen en uitgebreide tips, lees dan mijn uitgebreide artikel over dit onderwerp op Daretoo.

Wil je ondersteuning of advies? Neem dan contact met mij op voor een – vrijblijvend- intakegesprek.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren